Optimalisering av landingssider for konverteringer

November 2, 2023

WeAssist

·       Sammenhengen mellom annonse og landingsside øker tillit, brukeropplevelse og konverteringsfrekvens.

·       Ha stort fokus på designet til landingssider, inkludert mobilrespons og engasjerende visuelle elementer, noe som kan forbedrebrukerengasjement.

·       En strategisk plassert, handlingsorientert CTA er nøkkelen til konvertering, som veileder besøkende til ønskede handlinger.

·       Bruk av A/B-testingsverktøy som Google Optimize og Optimizely gir datadrevet optimalisering for høyere konverteringsfrekvenser.

·       Kontinuerlig finjustering av landingssider gjennom systematisk testing og tilpasning sikrer jevn suksess i digitale markedsføringskampanjer.

I en konkurransedyktig verden av digital markedsføring fungerer landingssider som portaler som hjelper deg å nå ut til målgruppen din. Denne artikkelen utforsker kunsten å optimalisere landingssider for konverteringer, med fokus på betydningen av en sammenhengende opplevelse fra annonse til landingsside, hvilke designpraksiser man burde bruke, viktigheten av en tydelighandlingsoppfordring (CTA), og introduksjonen av essensielle verktøy forA/B-testing av landingssider.

Betydningen av en sammenhengende opplevelsefra annonse til landingsside:

Reisen fra din annonse til landingssiden bør være sammenhengende. I en verden som flommer over av digitale annonser, er det avgjørende å sikre en jevn overgang fra annonse til landingsside. Konsistens i budskap, merkevare og design mellom annonsen din og landingssiden øker ikke bare tilliten, men forbedrer også brukeropplevelsen og, til syvende og sist, konverteringsfrekvensen.

Beste designpraksiser for landingssider:

Design står i kjernen av en overbevisende landingsside. Et rotete design kan overvelde besøkende noe som kan fort føre til at de klikker seg innhos en konkurrent i stedet. Hold designet på landingssiden enkelt, med fokus på nøkkelkomponenter som overskrifter, visuelle elementer og CTA-knappen din. Formidle hvilken verdi du tilbyr og sørg for at besøkende forstår fordelene med produktene eller tjenestene du tilbyr i løpet av sekunder. Med et økende antall brukere på mobile enheter, må du sørge for at landingssiden din ser bra ut og fungerer feilfritt på smarttelefoner og nettbrett. Engasjer besøkende med høykvalitets, relevante bilder og videoer som hjelper dem å forstå budskapet ditt.

Viktigheten av en tydelig handlingsoppfordring(CTA):

Din CTA (call to action) er kjernen i konvertering. Plasser CTA-en din der den umiddelbart synlig, helst over skjermen. La den skille seg ut med kontrasterende farger eller fet skrift. Bruk handlingsorientert språk på CTA-knappen din for å overtale besøkende til å ta ønsket handling. Begrens valgmulighetene ved å ha en enkelt, tydelig CTA for å minimere avledninger og guide besøkende langs veien mot konvertering.

Verktøy for A/B-testing av landingssider:

Optimizely tilbyr en plattform for eksperimentering og tilpasning som lar deg teste ulike varianter av landingssiden din for å optimalisere for konverteringer. Unbounce tilbyr en brukervennlig bygger for landingssider med innebygd A/B-testing som hjelper deg å opprette, teste og forbedre sidene dine for maksimal effekt. VWO (Visual Website Optimizer) gir deg muligheten til å opprette A/B-tester for å finjustere elementene på landingssiden for økt konvertering. Å gjennomføre A/B-tester og analysere resultatene er et avgjørende skritt i den pågående prosessen med å optimalisere landingssidene dine for bedre konverteringsfrekvenser. Ved å systematisk teste forskjellige elementer og finjustere design, budskap og CTA, kan du lage landingssider som konsekvent skaper flere konverteringer og hjelper deg å nå dine markedsføringsmål.

Konklusjon:

Samlet sett er optimalisering av landingssider for konverteringer en prosess som hviler på en samordnet opplevelse fra annonse til landingsside, strategisk plassering av en tydelig handlingsoppfordring (CTA) og klok bruk av A/B-testingsverktøy. Disse elementene danner sammen landingssider som ikke bare engasjerer besøkende, men guider dem mot ønskede handlinger, noe som til sluttfører til høyere konverteringsfrekvenser. Ved å implementere disse strategiene og kontinuerlig forbedre din tilnærming, kan du lage landingssider som konsekvent gir resultater og bidrar til suksessen til dine digitale markedsføringskampanjer.

Trenger du hjelp med å sette opp landingssider eller Google Ads? Vi har lang erfaring med performance marketing, les mer her.

Trenger du en stødig partner for ditt neste prosjekt?

Vi er ekspertene du kan stole på.

Kontakt oss her!

Vil du lese mer?

Se alle artikler
Se alle artikler